Log ind

Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker

  • Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker
    1 / 7
    Peter Yealand Reserve Pinot Noir 2015, Awatere Valley, New Zealand, 13,5 procent, 150 kr. i Kvickly (2 for 200 kr.): Up in your face-næse med frugt og let parfumeret sødme og nellike. Solid krop med punch i frugten og tyngde til at bære modent kronvildt og sauce med sødmen og lakrids/peber.  Pinot med boksehandsken på. Bang for the buck, smæk for pengene. Tre pæne stjerner - knald en ekstra på ved tilbudsprisen.
  • Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker
    2 / 7
    Seresin Pinot Noir Momo Organic 2014, Marlborough, New Zealand, 165 kr. hos H.J. Hansen Vin/Vinspecialisten: Lys transparent, rød vin. Våde jordbær i næsen, ret intenst, med svag røget tone. Frugtdomineret i munden med flere jordbær, ribs og lette tanniner i anden bølge. Let, men intens og veldrejet pinot noir.  De 11 måneder på små, gamle fade af fransk eg giver subtile, raffineret fadpræg til et præcist fleuret-stik af en pinot noir. Fire små stjerner.
  • Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker
    3 / 7
    Errazuriz Pinot Noir 2014 Wild Ferment, Chile, 13,5 procent, 150 kr hos H.J. Hansen Vin/Vinspecialisten: Intense røde bær i næsen, hindbær, jordbær og lidt kirsch, lækkert, dæmpet fadpræg. Let i munden, god rensende syre kombineret med intense bær: Kirsebær, hindbær og jordbær i en stram vin med punch uden at være tung, bør nydes let afkølet og fungerer fint til lettere vildt med svampe og timian. Fadpræget giver lidt lakrids og peber i finalen. Fire stjerner.
  • Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker
    4 / 7
    Errazuriz Pinot Noir Family Collection 2015, Valle de Aconcagua, Chile. 79 kroner året ud ved H.J. Hansen Vin/Vinspecialisten: Svampe, hængt kød, krydderurter og røg i næsen, ret speciel. Letløbende, knap så intens frugt, men jordbær og modne ribs dukker op sammen. Ukompliceret og o.k. til prisen. Tre stjerner.
  • Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker
    5 / 7
    Lindemann's Bin 99 Pinot Noir 2016, Australien, 13 procent, 55 kr. hos Netto: Næse med krydderier, røget kød og fadpræg. Let, men alligevel kontant i munden med tobaks-tørhed og svag bitterhed. Ikke den store frugt, lidt modne jordbær,  eller intensitet - faktisk lidt flad. Tre små stjerner.
  • Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker
    6 / 7
    Matetic Vineyards Corralillo Pinot Noir 2015, (øko) San Antonio Valley, Chile, 14 procent, 170 kr. (150 kr. ved købt af tre), Bichel Vine:  Let lukket næse med moden frugt og nydeligt tilbageholdt, modent fad (har ligget et år på fransk eg). Saftig i munden med god frugtsyre. Balanceret, elegant vin i den burgundiske stil med pæn intensitet til at bære et stykke filet af hjort. Fem små stjerner til tilbudsprisen, og tre flasker skal nok forsvinde i løbet af vinteren.
  • Vin til weekenden: En elegantier og en pinot med boksehandsker
    7 / 7
    Calyptra Gran Reserva Pinot Noir 2013, 15 procent, Cachapoal Valley, Chile, 165 kr. på tilbud hos Bichel Vine (normalt 270 kr.): Moden næse med mørke bær, sødme og tobaksæske. Likørsødme, syltede kirsebær og frugtbod med mørke bærtoner i en atypisk vin for druen - omvendt kan den bære ryggen af et krondyr med mørk sauce, og som sådan har den en plads i efteråret. Glem alt om burgundisk pinot-elegance i denne krabat af en efterårsvenlig vin med lang eftersmag. Fire stjerner til tilbudsprisen

Pinot noir fra Australien, New Zealand og Chile spænder vidt. Den billigste er kedelig, men til 150 kroner flasken får man rigtig god vin til efterårets fasaner og Bambis farfar, krondyret fra Vestjylland.

Brødtekst

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen i Odense med nyheder som stofområde. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Skriver om vin og drikkevarer til magasinet Livstil. Formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Vild, vildere, råvildt!

Vild, vildere, råvildt!

Vildt på gaflen: Saucen bestemmer det hele

Vildt på gaflen: Saucen bestemmer det hele

Ugens vinanmeldelser: Pinot fra den gamle verden

Ugens vinanmeldelser: Pinot fra den gamle verden

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere