Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:

Romnørd:
Sådan vælger
du den
rigtige rom

Annonce:

Ny anlæg af have, belægning, fliseanlæg, fældning, beskæring og rullegræs.

Ny anlæg af have, belægning, fliseanlæg, fældning, beskæring og rullegræs.

Romnørd: Sådan vælger du den rigtige rom
Clément V.S.O.P, 40 procent, fra Martinique
Foto: Nils Svalebøg

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langt de fleste danskere drikker den mørke og søde rom, som er blevet tilsat sukker efter destilleringen. Men rom er meget mere end det. Her giver Mads "Romhatten" Heitmann tre bud på en rom uden tilsat sukker, som henvender sig til romdrikkere på forskellige niveauer.

TIL NYBEGYNDEREN: Foursquare Port Cask Finish, ni år, 40 procent, fra Barbados, cirka 300 kroner.

"Det er en rom, der er let at gå til. Den har sødlige, frugtige noter af at ligge på portvinsfade, men den er ikke sukkersød. Den er lavet på en blanding af kolonne- og kedeldestillering, som stort set al rom fra Barbados er. Det er måske det bedste glas rom, man kan få fra Barbados lige nu. Jeg kan i hvert fald anbefale den, hvis ikke man skal have en pladdersød rom."

TIL DEN ØVEDE: Clément V.S.O.P, 40 procent, fra Martinique, 300-400 kroner

"Den er lavet på sukkerrørsjuice i stedet for melasse. Det giver den er mere crispy og frisk smag. Den er sådan lidt gummiagtigt. Det er lidt ligesom at stikke næsen ned i en dåse med nye elastikker. Sådan vil nogle i hvert fald opleve den. Samtidig er den super frugtig, og så er alkoholprocenten til den humane side.

TIL NØRDEN: Caroni, 12 år, 50 procent, fra Trinidad, 450-650 kroner

"En rom uden sukker med en høj alkoholprocent, der derfor henvender sig til den mere erfarne romdrikker. Den har nogle voldsomme smagsindtryk. Nogle vil nok sige, at den smager lidt af petrolium. Den er knastør, lidt røget og så smager den lidt af lakrids. Når jeg har den med til smagninger, er der kun to ud af 30, der kan lide den. Man kan altid blande den op med lidt vand eller rørsukker. Hvis man vil smage den, skal det være nu. Destilleriet lukkede nemlig i 2002, så der kommer ikke flere flasker på markedet."

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70