Log ind

Bryg dit eget øl

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan godt være en halvdyr omgang at komme i gang med at brygge sit eget øl. Derfor har Bo Rino Christiansen udviklet en metode, så man kan lave øl hjemme i køkkenet med helt almindelige ingredienser.

- Jeg har kigget på, hvor langt man kan nå i et helt almindeligt køkken. Det eneste, man ikke kan undvære, er humle; den skal man bruge for at give bitterhed, siger brygmesteren.

Opskriften er som følger:

6 liter vand

400 gr maltsirup

50 gr sukker

20 gr humle

7 gr tørgær.

- Man koger maltsirup op i vandet og tilsætter sukker og humle, forklarer Bo Rino Christansen:

- Det hele skal koge i 60 minutter, så køler man det af og tilsætter almindelig tørgær ved 20 grader. Derefter hælder man det over på steriliserede to-liters-flasker, hvor gæren langsomt begynder at spise sukkeret og skabe CO2.

Sprængfarlig

- Man skal komme stanniol på toppen de første par dage - på den måde kan CO2'en komme ud. Det er dog vigtigt, at man i starten indimellem skruer proppen på og ryster flasken helt vildt. Dette giver ilt til gæren, for at dens liv bliver optimalt. - Efter tre dage hældes den på ny, ren flaske, og proppen monteres.

Vigtigt: - Nu opbygges CO2-trykket som brus, det er derfor vigtigt, at man holder øje med flasken og letter CO2-trykket regelmæssigt - omkring hver tredie time - ellers ender man med at lave en granat, advarer Bo Rino Christiansen.

Efter tre dage sættes den på køl og kan drikkes, når den når en klarhed, man bryder sig om.

- Hvis man er rigtig fræk, hælder man den over på en ny flaske, så slipper man for gærresterne. Det fungerer fint. Faktisk er jeg imponeret over, så langt man kunne nå. Øllet landede på 5,2 procent og havde en ret udtalt kornsmag, fortæller brygmesteren.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er i øjeblikket journalist på Fynske Mediers aktualitetsredaktion med ansvar for kulturstoffet. Derudover er jeg madanmelder på tillægget 'Kultur set fra Fyn', hvor jeg også leverer bog- og cd-anmeldelser. Jeg er menig medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
Søn

Søn

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere