Log ind

Fire blandede skævstykker, tak!

  • Fire blandede skævstykker, tak!
    Xtras udsendte fik ikke meget ud af håndværkere med birkes andet end nogle, der sad fast mellem tænderne.
  • Fire blandede skævstykker, tak!
    Xtras udsendte fik ikke meget ud af håndværkere med birkes andet end nogle, der sad fast mellem tænderne.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du kan blive skæv af at spise birkes – er bagerne ved at gøre os til søndagsnarkomaner?
Annonce
BIRKES: Der har altid været noget suspekt ved bagere, og nu giver en tysk undersøgelse endnu mere grund til at holde et vågent øje med tykke mænd med hvide hatte, der arbejder i hede baglokaler, mens normale menne-sker bobler under dynen.

Bundesinstitut für Risikobewertung (alene navnet indgyder respekt) slår nu

efter grundig research fast, at man kan blive skæv og få det dårligt ved at spise for mange birkes, som jo stammer fra opiumsvalmuen.

Bivirkningerne kan være kvalme og hovedpine – ja, en positiv narkotest, hvis du får ædeflip en søndag morgen.

Xtras udsendte agerede mundskænk for folket og interviewede bager Michael

Christiansen fra den velbesøgte Guldbager på Rødegårdsvej i Odense med munden fuld af håndværkere (altså ikke tømrere eller murere, men rundstykker).

Alvorligt talt, (gnask gnask) Michael Christiansen – hvorfor putter du birkes på rundstykkerne?

"Det er for udseendet og et krav fra kunderne. Det smager jo godt. Ellers ville det hele smage ens, hvis der ikke var noget oven på rundstykkerne."

Du er vel selvfølgelig (gnask gnask) klar over, at man kan blive skæv af birkes?

"Nej... eller jo, man har jo hørt, at stofmisbrugere bruger birkes."

Hvordan har du et med at putte narko på dit brød?

"Øh..."

Her kan man nærmest fornemme den kære guldbager langsomt begynde at svede og gå lidt i panik. Til gengæld har rundstykkerne ikke fået den forventede virkning på intervieweren. Det eneste jeg mærker er den irriterende følelse af, at noget sidder i klemme mellem mine fortænder.

Men derfor skal bageren jo ikke slippe!

En mundfuld selv

I tager måske (gnask) selv lige en mundfuld birkes i bageriet en gang i mellem for (gnask) at holde den kørende. Det er måske sådan, I holder jer friske så tidligt om morgenen?

"Ha ha, nej tro mig, det smager ikke godt fra posen. Det støver jo helt vildt, og jeg tror ærlig talt ikke, det ville smage specielt godt."

Hvor mange kilo birkes har I liggende?

"Som regel har vi 25-40 kilo hvid birkes og det samme med blå birkes liggende i bageriet."

Himmel, det er jo nok til at gøre flere hundrede menne-sker afhængige. Men Guldbageren virker totalt kold og afslappet. En giftig type. Apropos giftig, så synes jeg, det bliver sværere og sværere at synke bidderne.

Måske er virkningen ved at indtræffe, eller også er det fordi, jeg har glemt at købe juice til.

Helt ærligt, har du aldrig hørt om, at nogle af dine kunder er blevet høje efter at have spist dine rundstykker?

"Nej, så skal de godt nok spise mange. Jeg tror, de når at få vildt ondt i maven, inden de når så langt. De fle-ste spiser tre rundstykker, det er ikke mange gram, de når at få.

Tre rundstykker? Jeg har købt fire – alle håndværkere. Med masser af blå birkes – hvad er (gnask) forskellen på hvide og blå birkes?

"Jeg ved det faktisk ikke. Det har jeg aldrig tænkt over. Det må vel være to forskellige sorter."

Virker de blå stærkere end de hvide?

"He he, de koster i hvert fald dobbelt så meget. De koster 27 kroner kiloet, de andre koster 13 kroner."

Alvorligt talt, hvor alvorligt tager du den her tyske undersøgelse?

"Vi bliver nok nødt til at holde noget mødeværk om det her. Det nytter jo ikke, at vi skader os selv eller kunderne. Det ville jo være uheldigt, hvis jeg solgte rundstykker til en sportsudøver, der så fik to års karantæne på grund af mine birkes. Så kommer jeg på forsiden af Ekstra Bladet."

Ja, eller på forsiden af Xtra. Denne gang må du nø-jes med side 2, Michael Christiansen.

Håndværkerne har ærlig talt også været lidt skuffende. De er lidt tørre, og de har krummet i sofaen. Og jeg er ikke mere rundtosset, end jeg plejer at være. Der skal nok virkelig ædes igennem, hvis man skal få sig en morgenskævert af rundstykker.

Men der er nu stadig noget suspekt ved de bagere...
  • Fyens Stiftstidende

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere